Eversgreen

Helt igennem unikke japanske træer

 

Eversgreen tilbyder enestående  japanske træer
med individuelle karakter og udtryk.


Der er ikke to individer der er ens. Disse træer er dyrket, passet og plejet igennem mange år, de ældste eksempler i vores Limited Edition er op til 100 år gamle.


Med en enkelt og korrekt beskæring samt omsorg og kærlighed fra det indre, er disse individer blevet skabt igennem traditioner og gået fra generation til generation hvor de har, og vil overleve alle andre fremadrettet.


Skulpturelle terapi-træer som giver en beroligende og terapeutisk energi fra sig, man visser dem respekt og ærbødighed, siger: Ku nichiwa når man lige går forbi. Derved åbner man gradvis op for sindet og vil kunne opfange træets stærke energi igennem dens enorme jordforbindelse. Meditation, afspænding og afstresning som skal flyttes til ’a higher level’ vil være at opnå med disse træer.


Igennem mindfulness, bounding og korrekt åndedræt vil man blive afslappet samt finde ro med sig selv, carmness. Connecting and bounding with nature.


Breath in breath out, breath in breath out, breath in breath out


Find eversgreen på Facebook & Instagram

Eversgreen_Bonsai4
Eversgreen_Bonsai1
Eversgreen_Bonsai3
Eversgreen_Bonsai2

Pinus pentaphylla

Hvidfyr eller Penselfyr, har bløde og blålige nåle.

Er langsomt voksende og særdeles foretrukket træ til skulpturel bonsai træ i haven. Foretrækker almindeligt godt sandmuldet have jord men kan også klare andre typer jord. Trimmet i utroligt flot design. Smuk og særdeles karakteristisk træ til haver og parker. Fortrækker solrig plads men tåler også skygge. Fuld hårdfør men udvikler sig selvfølgelig bedst i et lidt lukket miljø.

Ikke for vådt men aldrig udtørring.

Ilex crennata ‘Kimne’

Kendt som Sky Træet eller Cloud Tree da dens klippede
grønne puder kan minde om skyer der hænger i luften. Formen kan være som Pergode. Det er en meget langsomt voksende stedse-grøn plante med mørkegrønt løv. Disse er trimmet og beskåret med både to stammer og med enkelt stamme. Hårdfør mod vinter. Ynder almindeligt godt sandmuldet have jord og gerne lidt læ plus sol men kan sagtens placeres i halvskygge. Ikke for vådt men aldrig udtørring. elegant træ som vil gøre sig godt i enhver have.

Zenspots i forjagede byer

 

Havearkitekten drømmer om at få byplanlæggere, landskabsarkitekter og kommuner med på hans idé om at indrette, hvad han kalder zenspots rundt omkring, hvor mennesker har brug for ro.


»I nærheden af parker og midt i de forjagede byer eller måske ved sygehuse eller psykiatriske hospitaler kunne man udvælge steder, hvor man lod sådan et spirituelt træ stå og måske anlagde rislende vand og omkransede det af høje hække eller hegn. Så kunne folk gå ind til træet og tage et pusterum. Det behøver ikke være stort, måske bare 5 gange 5 meter. Det ville være et naturrum med en speciel rolig og afstressende energi«.


Hjemme hos sig selv har Kaj Evers et af de gamle japanske træer. Viser efterårsvejret sig fra sin stride side, kan han stadig se træet og andre ting i haven fra udestuen, der ligger i direkte forbindelse med huset. Udestuen lukkes ikke af her om efteråret. Den er i brug hele året – takket være blandt andet en brændeovn.


»Den tænder vi op i, når det bliver koldt, og så bliver det faktisk ekstra hyggeligt at være der. Ild og brænde er jo også natur. Det er i det hele taget det skønneste at være derude


Det synes børnene også. Hvis himlen er skyfri, har de nogle gange bedt om at sove derude, for der kan de ligge og se på stjernerne«.


Johansens Planteskole ApS

Damhusvej 103 • DK-7080 Børkop

Tlf. +45 75 86 62 22


CVR 28848609


Udelukkende salg til erhvervskunder